Loading...

Konzultáció

Amíg egészségesek vagyunk, természetes állapotnak tekintjük azt. De amint megbetegszünk, csak a mielőbbi gyógyulás foglalkoztat bennünket, ezért orvoshoz fordulunk, aki felállítja a diagnózist, és meghatározza a kezelés módját. Ilyenkor gyakran elbizonytalanodva, illetve a betegség miatt reményvesztetten a beteg szeretné, ha egy másik, független, magas szaktudással, illetve az adott területen nagy tapasztalattal rendelkező szakember is véleményt alkotna az adott problémával, betegséggel, orvosi diagnózissal, kezeléssel, vagy például egy műtéttel kapcsolatosan. Az orvosi vizsgálatok eredményeit tartalmazó leletek ugyan a beteg tulajdonát képezik, de emellett az orvosok közötti kommunikáció egyik legfontosabb eszközének is tekinthetők. Erre való az orvosi másodvélemény (medical second opinion).

A második orvosi vélemény kérése nem a bizalmatlanság jele, hanem a gyógyulás iránti vágy megnyilvánulása,  és a páciens már meglévő vizsgálati eredményein, zárójelentésein, leletein, panaszain alapszik, így akkor is elkészíthető a kontrollvélemény, ha a beteg nem tud személyesen megjelenni az orvos előtt (pl. mert távol lakik onnan, vagy nincs lehetősége, ideje rá, stb.).

A másodvélemény megnyugtató lehet, hogy a választott kezelés a megfelelő mederben halad, azaz megerősíti az eredeti szakvéleményt, vagy adott esetben alternatív gyógymódokat is javasolhat, vagy akár cáfolhatja is az eredeti diagnózist vagy szakvéleményt.

Mikor célszerű orvosi másodvéleményt kérni?

  • Amikor szeretne megbizonyosodni arról, hogy a felállított diagnózis valóban helyes és
    megalapozott.
  • A “több szem többet lát” elve alapján szeretne pontosabb, részletesebb képet kapni a saját, vagy egy hozzátartozója egészségi állapotáról, illetve szeretné minél alaposabban megismerni a problémát, szeretne minél jobban tájékozódni az adott betegségről.
  • Egy esetleges tévedés lehetőségét szeretné kizárni (mindenki tévedhet, még az orvos is).
  • Ha egy kockázatos, vagy költséges kezelési módot javasolt a kezelőorvos és szeretné tudni, hogy nincs-e kedvezőbb gyógymód, kezelési lehetőség (kevésbé fájdalmas, gyorsabb gyógyulást eredményező, kisebb kockázattal járó terápia).
  • Az eddigi kezelések nem vezettek eredményre.

Milyen módon kaphat orvosi másodvéleményt?

  1. Általános konzultáció SZEMÉLYESEN – a magánrendelés keretén belül

Magánrendelésen történő konzultáció alkalmával a beteg dokumentumainak áttekintésén túl lehetőség nyílik a beteg vizsgálatára, a beteg általános állapotának megítélésére, amely alapján korrektebb javaslatot lehet tenni a beteg további kezelésével, esetleg újabb műtéttel vagy műtétekkel kapcsolatban.
A vizsgálatra kizárólag előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség.
Bejelentkezés: +36 30 489 4846 (hétköznap 9-15 óráig)
KAPCSOLAT: REVAMED Magánklinika RENDELŐ

  1. Távoli másodvélemény kérés útján – online E-MAILBEN 

A Távoli másodvélemény kérés akkor lehet jó választás, ha a beteg koránál, egészségi állapotánál fogva, vagy egyszerűen csak időhiány illetve a nagy távolság miatt nehezen, vagy költségesen tudna eljutni a személyes konzultációra. 

Abban az esetben, ha másodvéleményt szeretne kérni – melynek költsége 15.000 Ft – kérem, hogy a betegkonzultacio@gmail.com  e-mail címre küldjön elektronikus levelet, és szíveskedjen csatolni mellékletként az időben aktuális papír alapú egészségügyi dokumentumokat.
Például:
– hasi ultrahang vizsgálat,
– hasi CT/MRI/PET-CT vizsgálat,
– előzetes műtét/műtétek szövettani vizsgálatának eredménye
– előzetes kórházi kezelések, műtétek esetén a zárójelentések, valamint a vérvétel
eredményei.
A másodvélemény díjának megfizetése előzetes banki átutalással vagy bankszámlára történő készpénz befizetéssel lehetséges.
A másodvélemény díját legyen szíves átutalni/befizetni az alább megjelölt Tiszántúli Takarékszövetkezetnél vezetett számlára. 

Belföldről érkező utalás esetén 

Kedvezményezett neve: THOT- MED Bt. 

Kedvezményezett számlaszám: 59900050 -10000843 – 00000000 

Közlemény: PÁCIENS neve

 

Külföldről érkező utalás esetén 

Kedvezményezett neve: THOT- MED Bt. 

Kedvezményezett IBAN Számlaszám: HU15 5990 0050 1000 0843 0000 0000 

Közlemény: PÁCIENS neve

SWIFT KÓD: TAKBHUHB

A másodvéleményt a számlával együtt a bankszámlára történő jóváírás napjától számított 2 héten belül – tekintettel a nagyszámú igényre – tudom megválaszolni és elküldeni arra az e-mail címre, amelyről levelét megkaptam.

Ne feledje, az orvosi másodvélemény nem hivatott a kezelőorvos álláspontját felülbírálni. A másodvélemény tehát nem írja felül az elsődleges szakorvosi véleményt, csupán segít Önnek az adott egészségügyi problémát érintő felelősségteljes döntés meghozatalában.

Az orvosi másodvélemény, illetve a személyes konzultáció során birtokunkba került információval az egészségügyi, és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok közléséről és védelméről szóló 1997.évi XLVII. törvény és az orvosi titoktartásra vonatkozó szabályozás
szerint járunk el.

Bízom benne, hogy tudásom és tapasztalatom megelégedésére fog szolgálni!